مضرات نوشیدنیهای گازدار
مضرات نوشیدنیهای گازدار
امروزه مصرف نوشیدنیهای گازدار بخصوص نوشابه بهطور فزایندهای در میان مردم بخصوص نوجوانان و جوانان رایج گردیده است. این گزارش از مضرات و تأثیر نوشابههای گازدار بر روی جسم بیان میدارد:
مصرف تمامی نوشابهها سبب تشدید فاکتورهای منفی و ابتلا به سرطان سینه در زنان و تشدید پیش فعالی در کودکان میشود و عاملی که باعث پرطرفدار بودن نوشابههای گازدار نزد مصرفکنندگان میشود و احساس خوشایند بیشتری به افراد دست میدهد و اکثراً آن را میپسندند گاز موجود در این نوشیدنیها است که هنگام مصرف پرزهای چشایی را تحریک میکند و باعث میشود که فرد احساس بهتری از مصرف نوشابه و یا آن نوشیدنی داشته باشد و اگر بهصورت عادت درآید دستگاه گوارش همواره نیازمند ورود این مقدار اسید به معده خواهد بود و در ادامه معده تنبل میشود. نوشابههای گازدار خطر ابتلا به نارسایی کلیوی را دو برابر افزایش میدهد و این بیماری یک بیماری موزی است که دیر تشخیص داده میشود که طی سالها بهآرامی تکامل پیدا میکند تا زمانی که بهصورت آشکار خود را نشان میدهد و متأسفانه آن زمان خیلی دیر و غیرقابلبرگشت است. افرادی که سابقه فشارخون بالا، دیابت، سابقه بیماری کلیوی و افراد بالای 60 سال از نوشیدن نوشابه و نوشیدنیهای گازدار و دیگر مواد غذایی که دارای اسید فسفریک هستند جدا” خودداری کنند چون نوشابههای گازدار تعادل سلامتی را به هم میزند و افراد را به بیماریهای گوناگون دچار میکند و از همه مهمتر باعث میشوند که سلولهای چربی با سرعت بیشتری تکثیر شوند و میتوانند نقش مهمی در بیماری چاقی داشته باشند
گازکربنیک موجود در نوشابههای گازدار از گاز co2 که از سوختن ترکیبات کربنی به دست میآید که در صنعت با سوزاندن موادی مانند گازوئیل حاصل میشود که حاوی مواد و گازهای زائد دیگری است که در مواد تصفیهکننده دیگری مانند پرمنگنات هدایتشده تا آلایندههای آن گرفته شود سپس گازکربنیک تصفیهشده را در کپسولهای تحتفشار به کارخانههای تولید نوشیدنیهای گازدار میبرند
تمام نوشابههای گازدار خاصیت اسیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندانها میگردد و به علت میزان قند بالای این محصولات پوسیدگی دندانها را تسریع میکند. همچنین نوشابههای گازدار عمدتاً از آب تصفیهشده، افزودنیهای مصنوعی، قند و شکر مصنوعی تهیه میگردند بنابراین فاقد هرگونه ارزش غذایی بوده و فقط به خاطر میزان قند بالایشان سبب بیماری چاقی در افراد مصرفکننده میگردد و حتی در نوشابههای رژیمی از ماده اشتهاآوری به نام آسپارتام استفاده میکنند که برای سلامتی مضر بوده و مصرف بیرویه و بیشازحد آن میگرن، سرگیجه و کاهش حافظه را به دنبال دارد.
افرادی که به نوشابههای گازدار اعتیاددارند بدانند که در درازمدت موجب کاهش اشتها میگردند بنابراین این افراد تنها به مصرف نوشابههای گازدار روی آورده و دچار سوءتغذیه خواهند شد و چون گاز موجود در این محصولات از وجود اسید فسفریک و دیاکسید کربن در ترکیباتشان بهره میبرند؛ موجب پدید آمدن محیطی اسیدی در معده میگردد و این سیستم گوارش و معده تا کی قادر به مقاومت در برابر چنین محیط اسیدی میباشند؛ خدا داند! و دیگر اعضای سیستم گوارش مانند دهان، گلو، مری، در پی مصرف نوشیدنیهای گازدار و نوشابه به محیط اسیدی ناهنجار تبدیلشده که بسیار آسیبپذیرترند.
اسید فسفریک موجود در نوشابهها عملکرد صحیح معده را تحت تأثیر قرار میدهد یعنی هنگامیکه معده ناکارآمد میگردد غذای مصرفی، گوارش نیافته باقیمانده و سبب سوءهاضمه و نفخ میگردد. بنابراین افرادی که از زخم معده و سوزش سرسینه رنج میبرند باید از مصرف نوشابههای گازدار جدا” خودداری کنند.
ارمغان نوشابههای گازدار پوکی استخوان، بیماری چاقی، ناراحتیهای گوارشی و از همه مهمتر کاهش جذب املاح را در پی دارد.
هنگامیکه میزان اسید فسفریک خون افزایش مییابد کلیهها قادر به دفع سریع آن نمیباشند بنابراین فشار مضاعفی بر روی کلیهها تحمیل میگردد. مصرف نوشابههای گازدار سبب میگردد کلسیم از استخوانها برداشتهشده و درون خون جریان یابد این امر موجب رسوبات کلسیم اضافی در کلیهها شده که درنهایت منجر به سنگ کلیه میگردد.
در اثر مصرف نوشابهها عملکرد آنزیم آنتیاکسیدانها تخریب میشوند بنابراین پوست بیشتر دچار چینوچروک میگردد. اسید فسفریک در نوشابههای گازدار مادهای بسیار سمی است و سبب زدودن کلسیم و منیزیم و زینک میشود. نکته مهم اینکه در نوشابههای گازدار عمدتاً کافئین افزوده میگردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرفکنندگان به وجود آید. کافئین موجود در نوشابههای گازدار با سرعت بیشتری به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین جذب بدن میگردد و کافئین سبب بر هم خوردن نظم خواب گردیده و علائم پیش از قاعدگی را تشدید کرده و سبب کمآبی در بدن میگردد.
به خاطر داشته باشیم بیماریها یکشبه پدیدار نمیگردند بلکه طی سالیان سال براثر پیروی از باورهای غلط و مصرف نادرست مواد غذایی ایجاد میگردند
مسافر لیدی جونز مسعود مصطف
لژیون درمان بیماری چاقی با متد DST جناب سلطانی