You Are Here: Home » تحقیق های تغذیه ای توسط اعضای لژیون لیدی جونز » مضرات مصرف انواع سس‌ها

مضرات مصرف انواع سس‌ها

مضرات مصرف انواع سس‌ها

65794_229

 

دنیای سس‌ها دنیای متنوع و رنگارنگی است که این روزها اگر سری به فروشگاه‌های مواد غذایی بزنید در قفسه‌ها می‌توانید انواع و اقسام سس‌ها را از مایونز، کچاپ، فرانسوی، سس ماست، سس ساندویچ، سس امگا  و سس رژیمی گرفته تا سس قرمز معمولی و تند ببینید اما تا حالا به ترکیبات آن فکر کردید؟ آیا برای سلامت ما مفید هستند یا مضر؟

مشکل تمام سس‌ها در این است که از چربی بالایی برخوردارند و مصرف آن باعث دریافت کالری بیش‌ازحد می‌شود و اگر کسی بخواهد به خوراکی‌ها سس بزند دچار اضافه‌وزن و بیماری چاقی خواهد شد و یا روند درمان بیماری چاقی خود را مختل می‌کند و یا به تأخیر می‌اندازد و از همه مهم‌تر زمینه‌ساز ابتلا به انواع و اقسام بیماری‌های دردناک و خطرناک است؛ و متأسفانه باوجود بسیاری از توصیه‌ی متخصصان تغذیه و حتی پزشکان مبنی بر کاهش مصرف سس‌های پرچرب و دارای مقدار زیاد مواد نگه‌دارنده این روزها کمتر سفره‌ای را می‌توان یافت که این چاشنی مضر و سمی را در خودش جا نداده باشد.

70 درصد سس مایونز چربی است و الباقی از سرکه و تخم‌مرغ و انواع اسیدها و مواد نگه‌دارنده استفاده می‌شود. پزشکان و کارشناسان سازمان غذا و دارو توصیه می‌کنند برای استفاده از چاشنی برای غذاها از فرآورده‌های طبیعی و بدون تاریخ‌مصرف مانند روغن‌زیتون طبیعی بدون تاریخ‌مصرف، زیتون تازه و بدون تاریخ‌مصرف، لیموترش تازه، آب‌نارنج تازه، ماست طبیعی بدون مواد نگه‌دارنده، سبزی‌های تازه، کاهو، کلم برو کلی، گرد و کشمش استفاده کنند و در ادامه همین توصیه‌ها کارشناسان مذکور به افرادی که بی‌رویه از انواع سس‌ها استفاده می‌کنند هشدار داد؛ به دلیل اینکه در تهیه انواع سس‌ها از ادویه‌جات استفاده می‌شود بنابراین آلرژی‌زا هستند و افراد دیابتی، کسانی که سرماخوردگی دارند، کسانی که دچار بیماری گوارشی هستند، کسانی که رژیم غذایی دارند، کسانی که از کبد چرب رنج می‌برند، افراد چاق، کسانی که گرفتگی عروق دارند و یا دچار ناراحتی‌های قلبی هستند، زنان باردار و شیرده و کودکان باید از مصرف این محصولات جدا خودداری کنند چراکه استفاده از انواع سس‌ها سبب بیماری و یا بیماری‌ها را تشدید می‌کند.

نشاسته، روغن‌های مایع غیرطبیعی، چربی‌های اشباع‌شده، مواد نگه‌دارنده جهت قوام دهنده، نمک، قند و شکر در انواع سس‌ها موجب چاقی و بیماری افراد می‌شود. در همین رابطه از میان سس‌ها، بدترین سس‌ مایونز است که دشمن شماره یک رژیم‌های غذایی و افراد چاق است و مصرف آن نوعی خودکشی تدریجی محسوب می‌شود چون مقدار قابل‌توجهی اسید چرب اشباع‌شده دارد و کسانی که عادت کنند سالاد و غذاهایشان را با مقدار زیادی سس مایونز یا دیگر سس‌های چرب بخورند ذائقه خود را به چربی عادت می‌دهند و دیگر نمی‌توانند سالاد و مواد غذایی خود را بدون سس مصرف کنند؛ زیرا ذائقه انسان مثل دیگر حواس خیلی راحت عادت و حساسیت سلول‌های چشایی را به‌مرور کاهش می‌دهد پس برای رسیدن به حس سالم و پاک بهتر است از طعم سس که بسیار مضر است اجتناب کرد حتی مایونز کم‌چرب هم یک خوراکی پرکالری محسوب می‌شود و نوشته کم‌چرب بودن آن‌ها جواز مصرف را صادر نمی‌کند و از همه بدتر وجود سدیم سبب افزایش فشارخون و مشکلات کلیه و سنگ کلیه می‌شود.

نکته مهم این است که سس‌ها پاسخگوی نیازهای طبیعی بدن ما نیستند چون دارای مواد مغذی و طبیعی نبوده و نباید در وعده‌ها یا میان وعده‌ها مصرف شوند بنابراین خوردن این سس‌ها همراه سالاد یا پیتزا، ماکارونی، سمبوسه و غذاهای فوری برای هیچ گروه سنی لازم و ضروری نیست چون مطابق با نیازهای فیزیولوژیک بدن ما نیستند و مصرفشان نه‌تنها مضر است بلکه موجب بروز برخی مشکلات و بیماری‌ها هم می‌شود به‌طور مثال چربی زیاد اشباع‌شده و یا روغن نباتی و روغن‌های مایع غیرطبیعی و صنعتی، نمک فراوان، قند و شکر، نگه‌دارنده‌ها، فلفل زیاد، اسانس، طعم‌دهنده، ادویه‌های تند و غیرطبیعی می‌تواند محرک و ترشح اسید معده شده و مصرف طولانی‌مدتشان موجب بروز زخم معده، ری فلاکس و گاستریت منجر شود و برای کودکان و نوجوانان خطرآفرین است و منطقی نیست و اشکال هم دارد و سبب چاقی و انواع بیماری‌ها برای عزیزان و دلبندانمان می‌شود.

در افراد دیابتی، فشارخون بالا، افراد چاق، کودکان و نوجوانان با مصرف سس‌ها به علت داشتن کالری فراوان به‌راحتی به کلسترول تبدیل‌شده و زمینه‌ساز چربی خواهد شد و از همه مهم‌تر تعادل هورمون‌ها را به هم می‌زند

در سس‌های که مملو نمک و شکر است تا طعم خوبی به سس بدهند پس از تمام شدن سالاد یا غذا، نمک و شکری که دریافت کرده‌ایم باعث احساس گرسنگی و تمایل بیشتر به خوردن می‌نماید این دقیقاً همان چیزی است که سبب پرخوری کسانی می‌شود که مدام غذاهای می‌خورند که از سس کچاپ و انواع سس‌ها استفاده می‌کنند و به همین علت کودکانی که در حال حاضر در مدارس در هر زنگ تفریح یک وعده‌غذا با سس کچاپ می‌خورند و ازآنجایی‌که حدفاصل یک زنگ تفریح یک و نیم ساعت است مجدداً گرسنه می‌شوند و این‌یک زنگ خطر و وضعیت قرمز است برای فرزندان زیر هیجده سال امروزی که یا در حال حاضر از بیماری چاقی رنج می‌برند و یا چاق‌اند و یا در آینده دچار بیماری چاقی خواهند شد و عوارضی همچون دیر خوابیدن، روزها به‌سختی بیدار شدن، کم‌تحرکی، پرخاشگر، تندخو، عصبی درون‌گرا و از همه بدتر تنهای را دوست دارند.

سدیم موجود در سس‌ها باعث بالا رفتن فشارخون می‌شود و شکری که در سس‌های کچاپ اضافه می‌کنند قند خون را بلافاصله بالا می‌برد و سپس افت می‌کند و برای همین بعد از صرف این‌گونه سس‌ها اکثراً بی‌حوصله، سست، کرخت و کم انرژی هستند و برای اینکه خشم درونشان را کنترل کنند مدام از انواع ادویه‌ها و سس‌های تند و غذاهای سرپای و فوری استفاده می‌کنند و به همراه نوشابه ظرف پنج دقیقه هر آنچه نیاز بدن نیست، همه را در معده بی‌گناه مخلوط می‌کنند

مواد غذای که با فروکتوز بالا تهیه می‌شود اشتهای شمارا افزایش می‌دهد این ماده متابولیسم بدن را مختل کرده و تولید لپتین را که به احساس سیر کمک می‌کند را آهسته می‌کند و یا از بین می‌برد درنتیجه پیامی از بدن و معده به مغز ارسال نمی‌شود که سیرشده‌اید که لااقل دست از خوردن بردارید بنابراین مدام ولع خوردن دارید و مدام سر یخچال و ریزه‌خواری و آب‌میوه و نون و چیپس و پفک و چای سبز و تخمه و آجیل و چای با خرما و به بهانه دل‌درد نبات‌داغ، کشمش، کیک، بیسکویت، کلوچه شیرینی آن‌هم از نوع خامه‌ای و بعد هم مجبورید آب و نوشابه و دوغ اصلاً یک‌لحظه و مجال و استراحت به سیستم گوارش و بدن نمی‌دهیم و پس از خوردن این‌ها بازهم احساس گرسنگی بیشتر می‌کنیم و همه این‌ها به خاطر محتوای قند مصنوعی و شکر زیاد است که به‌سرعت جذب گوارش می‌شود و بدن بیشتر احساس گرسنگی می‌کند

تهیه و تنظیم: مسافر لیدی جونز مسعود مصطفی

لژیون درمان بیماری چاقی با متد dst جناب سلطانی

About The Author

Number of Entries : 291

© 2012 Powered By jones.ir

Scroll to top